Fjäderholmarna

Igår åkte vi ut till Fjäderholmarna. Jag tycker att det är så mysigt att åka båt och följa områden som ligger i Nacka från vattnet i Stockholm. Saltsjö kvarn, Finnboda hamn, Finnberget, Kvarnholmen (med industribyggnader och bostäder från tiden då Kooperativa Förbundet hade sin verksamhet i området och som nu rustas upp och byggs om till bland annat bostäder. Det är mitt favoritområde.), Nacka Strand och, det jag tror är, Nyckelvikens nedre delar innan vi svänger in mot Fjäderholmarna. Väl framme gick vi runt och tittade i keramik och textilbodarna. Vi fick också se drejning, smide och glasblåsning. Innan vi tog båten hem så åt vi lunch i solen på Rökeriet. Solen tog bra och idag är näsan röd.

segelbat

På vägen ut fick jag en bild på en enorm segelbåt som legat förtöjd utanför Fotografiska ett tag. (Jag skämtade med Sammy om att jag tagit ”årets bild”, vilket det verkligen inte är och som vi skrattade lite åt.)

jag_fjaderholmarna

Jag ute på Rökeriet. Det var härlig himmel igår.

fjaderholmarna

Fjäderholmarna på vägen hem. Ännu mer himmel.

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


* three = 9

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>